Det symbolske liv
og opgøret med de indre forældre

af Vibeke Skov
Det symbolske liv. Og opgøret med de indre forældre handler om den rolle, som de indre forældre har i voksnes forsøg på at realisere iboende potentialer. En proces som Jung har kaldt for individuationsprocessen.

Udgangspunktet er, at de oplevelser vi har haft i mødet med vores personlige forældre danner grundlag for den personlighed vi vokser ind i, som ikke altid er i overensstemmelse med den sjæl vi er født med. Langt de fleste af disse oplevelser har lagret sig i det ubevidste og betegnes som komplekser. Fordi de netop ligger uden for bevidstheden, kan det være vanskeligt at forandre deres indflydelse på vores liv igennem samtale alene, og derfor fremhæves den kunstterapeutiske metode som en symboliserende vej ind til kompleksets kerne.

Udkommer d. 10. marts 2023

Pris 250, – Kr. + porto

Skam og Kreativitet – Fra Affekt til Individuation

af Vibeke Skov

“Skam og Kreativitet – Fra affekt til Individuation” handler om skam, og hvordan vi kan bruge kreative metoder til at forvandle skam til brug i en livslang selvudviklingsproces.
Med udgangspunkt i en jungiansk forståelse for det personlige og det kollektive ubevidste, beskrives skam som en af de mest centrale affekter i relation til selvværd og den gode livskvalitet.
Udkommet fra Forlaget Marcus december 2017

Bogen kan købes hos boghandlerne, pris 250,- kr
eller bestilles på kunstterapi@kunstterapi.dk, pris 250,-kr  + porto

Shame and Creativity: From affect towards individuation

af Vibeke Skov
Shame and Creativity: From Affect Towards Individuation is about shame and the ways in which we can use creative methods to transform shame into a lifelong process of self-development. Using a Jungian understanding of the personal and collective unconscious, shame is described as a key affect in relation to self-worth and quality of life.
Udkommet fra forlaget Routledge sept. 2017
Kan bestilles på amazon.uk

Integrative Art Therapy and Depression: A Transformative Approach

af Vibeke Skov

Integrative art therapy in clinical practice is introduced alongside case studies from the author’s research and practice to show how transformative processes operate in the field between the conscious and the unconscious part of the psyche.

Bogen koster 300,- kr plus porto

Kan bestilles på kunstterapi@kunstterapi.dk

eller Amazon UK

Art Therapy: Prevention Against the Development of Depression (Ph.D. Afhandling)

af Vibeke Skov

Dette forskningsprojekt handler om hvordan kunstterapiens metode kan bruges som en forebyggelse mod depression. Med afsæt i den Jungianske psykologi undersøges det hvordan forholdet mellem den bevidste og den ubevidste del af psyken kan udvikle sig igennem kunstterapeutiske processer og forbedre selvværd og negative tankemønstre.

Download den gratis her

Kunstneriske medier i supervision af psykoterapi
Indsigt og vitalitet

af Inge Nygaard Pedersen (red.)

Denne bog henvender sig til alle, der har interesse i supervision og supervisionsprocesser.
Bogen handler om, hvad der sker i supervisionsprocesser, når der sammen med samtale anvendes kunstneriske medier samt en legende og udforskende tilgang til problemløsninger inden for tydelige aftalte arbejdsrammer.

Kan købes her

Barndommens Bog

af Jørgen Buur Bertelsen

Barndommens bog er en bog, som perspektiverer barndommen set ud fra et voksent og mere nuanceret niveau, end barnet er i stand til. Bogen inviterer til et kig ind i barndommen.

Bogen viser også en kunstterapeutisk metode, som via billedcollager fremstiller psykologiske barndomsbilleder.

Kan købes her

25 Års Jubilæumsbog

af Institut for Kunstterapi

Hæftet indeholder bidrag fra undervisere og elever fra kunstterapeutuddannelsen som har ønsket at bringe et indslag i anledning af skolens 25 års fødselsdag.

Kan downloades gratis her

Det Skabende Menneske

af Vibeke Skov

Bogen bygger på eventyret om Amor og Psyke som en myte der belyser kreative processer fra selve skabelsen og frem mod bevidstgørelsen. Myten er inddelt i 5 faser, som alle illustreres igennem kunstterapeutiske eksempler.

Kan købes her

Healing Art

af Trevor Jeavons

Bogen er fyldt af gode cases fra Trevors arbejde med børn indenfor psykiatrien i England. Hans forståelse og respekt for børn skinner igennem hele bogen og giver et dybt og professionelt indblik i de muligheder kunsten kan tilføre psykiatrien.

Kan købes her

Helte Udvikling i Parforhold

af Vibeke Skov

Bogens første del handler om jegets dannelse i forhold til positive og negative forældre. Bogens anden del handler om forskellige arketypiske parforhold samt deres kunstterapeutiske relevans.

Kan købes her

Kunstterapi

af Vibeke Skov

Bogen beskriver en jungiansk tilgang til kunstterapeutisk teori og praksis baseret på 30 års arbejde.

Kan købes her

Glaskunst

af Vibeke Skov

Bogen er en personlig beretning om kunstens kilde og betydning med særligt fokus på glas mediet. Den beskriver kunstterapiens mere mytologiske sammenhæng til eksistentielle forhold.

Udsolgt fra forlaget

Kunstterapi

af Preben Grønkjær

Uddrag af C.G. Jungs menneskesyn

E-bog-serie
4. Psykisk lidelse og terapi

Se uddrag her: Kunstterapi

https://www.smashwords.com/books/view/1017267