Skam og kreativitet

Skam og kreativitet2018-10-22T21:01:33+00:00

Skam og kreativitet

Skam er den tilstand vi kan opleve når vi møder andres forkastelse af hvem vi er som mennesker. Vi lærer at afvise vores egen essentielle kerne og beskytter os igennem de forsvar som vi har indøvet igennem livet, i forsøg på at undgå flere afvisninger. En af de mest almindelige reaktioner på skam er, at vi forsøger at handle os væk fra skammen over at være elsket som den vi er, og dermed forsvinder vi også fra os selv.

Formålet med dette kursus er at forstå skammen som et potentiale der kan genskabe kontakten med den kerne i os som Jung kalder for Selvet.

Ugen vil indeholde undervisning i skammens psykologi kombineret med kreative metoder til at hele skam.

Det teoretiske fundament er bredt og bygger på Jungiansk psykologi, affekt teori, neuropsykologi og mytologi.

Undervisningsformen vil være en blanding af korte teoretiske oplæg, udtrykkende aktiviteter og kunstterapeutiske processer.

Den overordnede struktur følger myten om Inannas rejse til underverdenen. Fortællingen er delt op i fem faser: Forberedelse, nedstigning, død, tilbagekomst og ny verdensorden.

Rytme under kurset:

10.00 – 11.00: Trommespil og meditation

11.00 – 13.00: Oplæg og kreative processer

13.00 – 15.00: Frokost

15.00 – 18.00: Kunstterapeutiske processer

Tid og sted

1. – 5. april 2019
Institut for Kunstterapi
Buen 15, 7321 Gadbjerg

Pris

 5200, DKK
Inklusiv kost og logi

Underviser

Vibeke Skov
Leder, Ph.D. Kunstterapi

Tilmelding

OBS

Vi har desværre haft problemer med hjemmesidens tilmeldingsformularer. Hvis du ikke hører fra os indenfor 24 timer, bedes du skrive en mail til Vibeke Skov om, at du har forsøgt at tilmelde dig. Mail adresse: kunstterapi@kunstterapi.dk