Skam og kreativitet

Dette kursusforløb strækker sig over to uger og forudsætter tidligere deltagelse på mindst 6 uger ved kunstterapeutuddannelsen eller tilsvarende udviklingserfaring.

Skam er den tilstand vi kan opleve når vi møder andres forkastelse af hvem vi er som mennesker. Vi lærer at afvise vores egen essentielle kerne og beskytter os igennem de forsvar som vi har indøvet igennem livet, i forsøg på at undgå flere afvisninger. En af de mest almindelige reaktioner på skam er, at vi forsøger at handle os væk fra skammen over at være elsket som den vi er, og dermed forsvinder vi også fra os selv.

Formålet med dette kursus er at forstå skammen som et potentiale der kan genskabe kontakten med den kerne i os som Jung kalder for Selvet.

Kursusforløbet indeholder undervisning i skammens psykologi kombineret med kreative metoder til at hele skam.

Det teoretiske fundament er bredt og bygger på Jungiansk psykologi, affekt teori, neuropsykologi og mytologi.

Undervisningsformen vil være en blanding af korte teoretiske oplæg, udtrykkende aktiviteter og kunstterapeutiske processer.

Den overordnede struktur følger myten om Inannas rejse til underverdenen. Fortællingen er delt op i fem faser: Forberedelse, nedstigning, død, tilbagekomst og ny verdensorden.

Rytme under kurset:

10.00 – 11.00: Trommespil og meditation

11.00 – 13.00: Oplæg og kreative processer

13.00 – 15.00: Frokost

15.00 – 18.00: Kunstterapeutiske processer

Tid og sted

Uge 1. 15. -20. sept 2020

Uge 2. 24. – 29. nov 2020
Institut for Kunstterapi
Engelsholmvej 10, 7182 Bredsten

Pris

 10.000, DKK
Inklusiv frokost

Underviser

Vibeke Skov
Leder, Ph.D. Klinisk psykolog

Tilmelding