At komme til sig selv. En kunstterapeutisk rejse

At komme til sig selv. En kunstterapeutisk rejse2019-01-31T13:05:56+00:00

At komme til sig selv. En kunstterapeutisk rejse

Kurset starter fredag morgen kl. 10.00 og slutter søndag kl. 14.00

Dette kursus indeholder 4 workshops med det fælles fokus at skabe en bevægelse i krop og psyke tilbage til sig selv og til den gode livskvalitet.

I et samfund der er styret af de rationelle værdier om at handle sig igennem livet for at være god nok til at leve det, vil vi på dette kursus genopdage de forviste sider som vi som kollektiv har forsømt. Igennem de kreative processer vil der være mulighed for at opdage de positive aspekter ved disse forviste sider med det formål at integrere dem i hverdagen.

På kurset vil vi bruge trommespil, maleri og bevægelse som kreative medier.

Workshop 1: Kroppens regulering igennem kreative processer

På denne workshop vil vi bruge maleriet som et redskab til at opdage de ressourcer som kroppen gemmer på, og som kan skabe en ubalance i livet, hvis de ikke udtrykkes og kommer i bevægelse.

Workshop 2: Arbejdet med fortiden

På denne workshop vil vi arbejde med skam og de uelskede sider i vores selvopfattelse, som forhindrer adgangen til at være den vi dybest set er. Vi vil arbejde med et skamhelings ritual, som en åbning mod selvets arketype.

Workshop 3: At være i et fællesskab

På denne workshop vil vi arbejde med muligheden for at være sammen med andre uden at skammen styrer vores adfærd. Hvordan kan vi bruge hinanden som støtte til gensidig udvikling?

Workshop 4: Det spirituelle selv

På den sidste del af kurset, vil vi arbejde med imagination og symboldannelse igennem maleriet. Formålet er at skabe en dialog mellem jeget og Selvet, som en nærværende og spirituel forbindelse til krop og sind.

Der udleveres et lille kompendium til kurset med litteratur og øvelser

Rytme under kurset:

10.00 – 11.00: Trommespil og meditation

11.00 – 13.00: Oplæg og kreativt arbejde

13.00 – 15.00: Frokost

15.00 – 18.00: Kunstterapeutiske processer

Tid og sted

29. nov.  – 1. December 2019

Institut for Kunstterapi
Buen 15, 7321 Gadbjerg

Pris

 Pris: 3.200,-DKK
inkl. kost og logi i eneværelse

Underviser

Vibeke Skov
Leder, Ph.D. Kunstterapi

Tilmelding

OBS

Vi har desværre haft problemer med hjemmesidens tilmeldingsformularer. Hvis du ikke hører fra os indenfor 24 timer, bedes du skrive en mail til Vibeke Skov om, at du har forsøgt at tilmelde dig. Mail adresse: kunstterapi@kunstterapi.dk